Wat is SoftWash?

SoftWash is het gebruik van biologisch afbreekbare chemicaliën welke vuil, stofaanslag, insectennesten en spinnenwebben direct reinigt. Ook doodt het direct alle algen, bacteriën, schimmels, (korst)mos en meeldauw met als resultaat een ontsmet en grondig gereinigd oppervlak. Softwash verbruikt slechts een derde van het water in vergelijking met hogedruk-reiniging. Het resultaat blijft vier tot zes keer langer zichtbaar!

Offerte aanvragen

Geniet van langer resultaat

Hogedruk-reinigen is vaak het visueel verwijderen van het vuil echter de oorzaak blijft vaak diep in de poriën het vuil aanwezig. Hogedruk-reiniging wordt ook wel vergeleken met het scheren van de vervuiling. Onze chemicaliën doen dan ook echt meer dan reinigen; zij dringen diep in het materiaal door, ontsmetten het oppervlak en verwijderen ook de wortels van het organisme. Het behandelen van uw pand lijkt dan ook het meeste op ongediertebestrijding.

De geschiedenis van SoftWash

SoftWash bestaat al meer dan 27 jaar en vindt zijn oorsprong in Amerika.

De Amerikaanse horticus A.C. Lockyer heeft jaren gewerkt met het ontwikkelen en sprayen van beplanting tegen schimmels en bacteriën. Hierbij werden speciale chemicaliën ontwikkeld. Deze (reinigings) middelen hebben een speciale formule om organische aantastingen en vervuiling te behandelen en de bron ervan te doden. Door deze kennis toe te passen in de reiniging/behandelingsmethodiek is uiteindelijk het SOFTWASHEN geboren.

De SoftWash techniek

SoftWash systems is altijd aan het innoveren, zo worden de standaarden continu verhoogt. Niet alleen door educatie en business systemen maar ook door het ontwikkelen van apparatuur die eenvoudig in gebruik en onderhoud zijn en die verspilling tegen gaan. Onze mengmodule speelt hierbij de hoofdrol en is niet te vergelijken met venturi injectie en beperkt overgebruik van chemie. Deze mengtechnologie werkt altijd en overal, afstand en hoogte hebben hierop geen invloed. Dit garandeert een altijd constante mix voor een perfect resultaat op (bijna) elk oppervlak.

De middelen voor SoftWash

Bij het SoftWashen worden 2 basisproducten gebruikt, water en natriumhypochloriet. Deze kunnen zonder zeep niet de gewenste resultaten opleveren gezien er diverse soorten vervuilingen zijn om te verwijderen. We kunnen de organische en de anorganische vervuilingen verwerken met diverse combinaties van onze producten.
Het unieke van ons systeem is dat we op locatie de juiste doseringen/combinaties kunnen toepassen en direct kunnen wisselen. Zodoende kunnen bijvoorbeeld het dak, de gevel, de houten schutting en het terras tegelijkertijd behandeld worden.

Vraag een offerte aan

Benieuwd of SoftWash iets voor jou is? We komen graag met je in contact voor het maken van een offerte. Vul ons offerteformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen