DE REINIGINGSMETHODE ALS LANGE TERMIJN INVESTERING

DE REINIGINGSMETHODE ALS LANGE TERMIJN INVESTERING

De SoftWash methode wordt om verschillende redenen gebruikt. Een van die redenen is dat de aangroei van nieuwe organisme veel minder snel terugkomt na een SoftWash behandeling in vergelijking met andere exterieurreinigingsbehandelingen. Dit is natuurlijk erg prettig, omdat er hierdoor minder vaak een behandeling hoeft te laten doen. Waarom SoftWash verder een lange termijn investering is leggen wij graag uit in dit blog.

Het resultaat van een hogedruk behandeling

Wanneer je iets met een hogedruk reiniging laat reinigen kan dit destructief zijn en hierbij kan schade ontstaan tijdens het reinigen. Ook is hogedruk reiniging slechts een oppervlakkige, ook wel een visueel waarneembare manier van reinigen. Dit betekend dat hetgeen wat gereinigd is er schoon uitziet, maar dat de organismes niet 100% verwijderd zijn. Je kan het omschrijven als organismen die min of meer ‘geschoren’ worden. Doordat de organismen ‘geschoren’ zijn en niet volledig verwijderd zijn, wordt de kans verhoogd dat de organismen veel sneller weer aangroeien.  Sterker nog, als organismes als alg, bacteriën, schimmel (korst) mos en meeldauw niet direct gedood worden, maar ‘geschoren’ worden, groeien ze sneller weer aan dan voorheen. Hierdoor zal er steeds vaker een reinigingsbehandeling nodig zijn om het oppervlak schoon te houden.

Het resultaat van een SoftWash behandeling

SoftWash is daarentegen een revolutionaire en veilige methode om exterieur goed op te laten frissen en er een veel schoner en nieuwer uiterlijk aan te geven. Softwash is namelijk een andere methode dan hogedruk reiniging en de SoftWash methode is bewezen effectiever. Het is effectiever omdat bij een SoftWash behandeling de organismen wel gedood worden tot aan de wortel. De nieuwe aangroei van organisme die dan nog ontstaat is dan alleen nieuwe aangroei zoals deze ook ontstond na de nieuwbouw van het pand. Het exterieur blijft dus veel langer schoon in vergelijking met bijvoorbeeld een hogedruk behandeling.

Daarnaast wordt er bij een SoftWash behandeling gebruik gemaakt van lage druk en biologisch afbreekbare stoffen waardoor er geen schade ontstaat. Zo weet je zeker dat ook op de lange termijn de behandeling geen kwaad kan voor het exterieur.

Het verschil 

Het grootste verschil tussen de resultaten van de behandelingen is dus dat de organismes bij een hogedruk behandeling worden ‘geschoren’. Daardoor komen ze sneller terug dan voorheen. Dat is bij een SoftWash behandeling anders gezien ze namelijk gedood worden. Het resultaat is direct te zien en het duurt veel langer voordat de organismes weer terug groeien. Hieruit kan je zeker de conclusie trekken dat een SoftWash behandeling een lange termijn investering is.