HOE WERKT ORGANISCHE VERVUILING?

HOE WERKT ORGANISCHE VERVUILING?

Voor eigenaren van woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed kan organische vervuiling een veelvoorkomend probleem zijn. Organische vervuiling ontstaat in de lucht, water of op de grond. Het komt overal voor dat er bijvoorbeeld zand tegen de gevel aan waait en dat zorgt uiteindelijk voor vervuiling van het pand. Door verschillende redenen is organische vervuiling niet snel gereinigd en brengt het veel werk met zich mee. In dit blog leggen we graag uit hoe organische vervuiling op huizen, panden en vastgoed ontstaat.

 

Organische vervuiling

De term organische vervuiling wil zeggen dat stoffen zich hechten aan een pand en zich voeden aan het pand waardoor er schade kan ontstaan. Eigenlijk is organische vervuiling niet meer als stoffen en bacteriën die zich hechten aan een pand. Daarbij kan je vooral denken aan bacteriën, schimmels, mos en meeldauw. Wanneer organische vervuiling niet of niet goed verwijderd wordt, kan er veel schade aan een pand ontstaan.

 

Werking van bacteriën

Bacteriën zijn stoffen die een verontreinigd effect hebben op het moment dat ze in grote hoeveelheden zijn. Een voorbeeld is het zelfreinigende vermogen in het water. De hoeveelheid zuurstof die bacteriën nodig hebben voor het afbreken van organische stoffen, is vaak zo groot dat de planten massaal afsterven. Bacteriën breiden zich erg snel uit en zijn lastig te verwijderen. Bij organische vervuiling op huizen, panden en ander vastgoed ontkom je daarom niet aan organische vervuiling.

 

Behandelen van organische vervuiling 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat bacteriën zich voeden aan een pand en daardoor veel schade kan ontstaan. Behandeling van organische vervuiling is daarom erg belangrijk om een pand in goede staat te houden. Daarnaast is het ook goed voor de uitstraling van het pand om regelmatig het vuil te verwijderen. De meest doeltreffende methode om organische vervuiling te verwijderen, is de SoftWash methode. Deze methode zorgt er namelijk voor dat het vuil tot op de wortel verwijderd wordt en de organische vervuiling minder snel terug komt. Doordat er gebruik gemaakt wordt van lage druk zal er ook geen verdere schade aan het pand ontstaan.

 

Is het tijd om jouw huis of pand een aan te pakken en weer een mooie uitstraling te geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om verder te kijken wat de mogelijkheden zijn van onze doeltreffende methode.