DAK REINIGEN? KIES VOOR EEN EFFECTIEVE REINIGINGSMETHODE

DAK REINIGEN? KIES VOOR EEN EFFECTIEVE REINIGINGSMETHODE

Vaak valt het op korte termijn nog niet op. Maar heb je wel eens dat je ergens langs rijdt en dan denkt, wat is dat dak vies? Dat is iets wat ons regelmatig opvalt. Nu zijn wij natuurlijk dagelijks met daken bezig. Toch zie je het verschil tussen een nieuw/schoon dak en een dak dat toe is aan reiniging. Het reinigen van het dak is namelijk belangrijk. Het neemt grote risico’s met zich mee wanneer een dak niet goed gereinigd is of wordt. In dit blog nemen we je graag mee waarom een schoon dak belangrijk is.

 

Voorkom daklekkage

Iets wat eenvoudig voorkomen kan worden, is een daklekkage. Nu denk je misschien, dat gebeurt toch niet zo snel? Dat klopt, maar wanneer dit gebeurd is de schade in de meeste gevallen erg groot. Een daklekkage komt in de meeste gevallen voor bij een plat dak dat gemiddeld 10 jaar oud is. De reden dat een lekkage hier ontstaat is door de vele naden waar ook veel vuil gaat zitten. Door dit vuil ontstaat er sneller een lekkage. Het schoonhouden van een dak is daarom essentieel op langer termijn.

 

Een andere reden waardoor veel lekkages ontstaan, is de dichtzittende dakgoot. Zeker wanneer het veel gaat regenen blijft hier sneller water in staan wat lekkages tot gevolg heeft. Het is dan ook belangrijk om met regelmaat de dakgoot even na te kijken en goed te reinigen.

 

Hogere waarde

Een schoon dak ziet er natuurlijk erg netjes uit. Wist je dat de waarde van huizen met een schoon dak hoger ligt? Wanneer je van plan bent om je huis te laten taxeren of te verkopen, is het dus handig om eens aan reiniging van je dak te denken. Als naast je dak, je gevel ook schoon is, kan de waarde zomaar met tienduizenden euro’s omhoog schieten. De hogere waarde van je woning is niet te vergelijken met de kosten. Je krijgt er in de waarde namelijk veel meer voor terug dan dat de reiniging kost.

 

Ben jij benieuwd of we jouw dak of ander exterieur kunnen reinigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw situatie.